of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 18:41:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-7354
Yeni Türlerin Yetiştiriciliği
2,0
0,0
0,0
2,0
3,0
6. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Dr.Öğr.Üyesi Muhammet Hayati KAYHAN
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içerisinde
İş Telefonu
0 246 214 6400
Dersin Amacı
Bu dersin konusu Akdeniz'de kültürü yapılan ve ileride kültürü yapılabilecek türlerin üretim çalışmaları hakkında bilgi vermektir.
Dersin İçeriği
Lahos-Orfoz yetiştiriciliği (Anaç, yumurta, larva), Sinarit yetiştiriciliği (Anaç, yumurta, larva), Fangri mercan yetiştiriciliği (Anaç, yumurta, larva), Kalkan yetiştiriciliği (Anaç, yumurta, larva, Sivriburun Karagöz yetiştiriciliği (Anaç, yumurta, larva), Yassı balık yetiştiriciliği (Anaç, yumurta, larva), Kefal yetiştiriciliği (Anaç, yumurta, larva), Mırmır yetiştiriciliği (Anaç, yumurta, larva), ve diğer ticari-ekonomik deniz balığı türleri.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
60
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
40
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:27.03.2024 21:15:00)
DK1
Su ürünleri yetiştiriciliğinin dünyadaki ve ülkemizdeki durumu hakkında bilgilenme
DK2
Yetiştiricilik sektörüne ivme kazandırılması
DK3
Mevcut üretim teknikleri ışığında alternatif yeni türlerin üretim sistemlerinin araştırılması
DK4
Ülkemiz su ürünleri yetiştiriciliğinde yeni türlerin önemi ve potansiyel türlerin belirlenmesi
DK5
Dünya ve Türkiye Su Ürünleri Yetiştiricilik Sektörünün Gelecek Yol Haritasının Ortaya Konması