| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 18:11:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | SUM-7353 | Su Ürünlerinde Kalite Kontrol | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 3,0 | 5. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Prof.Dr. Şengül BİLGİN | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi | E-Posta | esuf@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Mesai saatleri içerisinde
| İş Telefonu | 0 246 214 6400 | Dersin Amacı | Su Ürünleri işlemeciliğinde kalite kontrolünün nasıl ve ne zaman yapılması gerektiği, kalite kontrol yöntemlerinin neler olduğu, HACCP (Kritik Kontrol Noktalarının Tehlike Analizi) programının ve HACCP planının hazırlanmasının öğrenilmesi | Dersin İçeriği | Su Ürünleri İşleme Tesislerinde kalite kontrolü ve amacı, Kalite ile ilgili dünyadaki ve Ülkemizdeki kuruluşlar ve görevleri, Kalite ile ilgili tüm terimler ve tanımlamalar, Su ürünlerinde Kimyasal, Fiziksel, Duyusal ve Mikrobiyolojik Kalite Kontrol Yöntemleri, Su ürünlerinde hijyen ve sanitasyon, HACCP ve uygulama aşamaları, HACCP planı, HACCP ve Gıda Hijyeni İle İlgili Ulusal Düzenlemeler, yönetmelikler ve Ülkemizdeki Durum | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:06.03.2024 15:50:00) | | Avcılık sonrası su ürünlerinin kaliteli ve güvenli bir şekilde tüketiciye ulaştırma yöntemlerinin öğrenilmesi | | Su ürünlerinde kalite kontrol yöntemlerinin öğrenilmesi | | ISO 22000 ve HACCP planlarının öğrenilmesi | | su ürünlerinde gıda güvenliğinin öğrenilmesi | | bilinçli tüketici nasıl olunur? |
|
| | | |
|
|
| |