of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 18:11:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-7353
Su Ürünlerinde Kalite Kontrol
2,0
0,0
0,0
2,0
3,0
5. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Prof.Dr. Şengül BİLGİN
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içerisinde
İş Telefonu
0 246 214 6400
Dersin Amacı
Su Ürünleri işlemeciliğinde kalite kontrolünün nasıl ve ne zaman yapılması gerektiği, kalite kontrol yöntemlerinin neler olduğu, HACCP (Kritik Kontrol Noktalarının Tehlike Analizi) programının ve HACCP planının hazırlanmasının öğrenilmesi
Dersin İçeriği
Su Ürünleri İşleme Tesislerinde kalite kontrolü ve amacı, Kalite ile ilgili dünyadaki ve Ülkemizdeki kuruluşlar ve görevleri, Kalite ile ilgili tüm terimler ve tanımlamalar, Su ürünlerinde Kimyasal, Fiziksel, Duyusal ve Mikrobiyolojik Kalite Kontrol Yöntemleri, Su ürünlerinde hijyen ve sanitasyon, HACCP ve uygulama aşamaları, HACCP planı, HACCP ve Gıda Hijyeni İle İlgili Ulusal Düzenlemeler, yönetmelikler ve Ülkemizdeki Durum
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:06.03.2024 15:50:00)
DK1
Avcılık sonrası su ürünlerinin kaliteli ve güvenli bir şekilde tüketiciye ulaştırma yöntemlerinin öğrenilmesi
DK2
Su ürünlerinde kalite kontrol yöntemlerinin öğrenilmesi
DK3
ISO 22000 ve HACCP planlarının öğrenilmesi
DK4
su ürünlerinde gıda güvenliğinin öğrenilmesi
DK5
bilinçli tüketici nasıl olunur?