of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 18:43:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-7306
Su Ürünleri İşleme Teknoloji
2,0
0,0
2,0
3,0
4,0
6. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof.Dr.Abdullah DİLER
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içerisinde
İş Telefonu
0 246 214 6400
Dersin Amacı
Genel olarak işleme teknolojisinin önem ve değerinin anlaşılmasının sağlanması. Özel olarak ise ülkemizde ve Dünya’da su ürünleri işleme teknolojilerinin özellikleri ve uygulaması ile işlenmiş su ürünlerinin genel su ürünleri içerisindeki yeri ve öneminin ortaya konması amaçlanmaktadır.
Böylelikle öğrencilerin su ürünleri işleme teknolojisi ve önemine dair bilgi birikiminin sağlanması ve bu konuya ilişkin yorumlarda bulunabilmeleri mümkün olacaktır.
Dersin İçeriği
Su ürünleri işleme sektörü ve sektörün özellikleri, su ürünleri etlerinin bileşimleri, su ürünlerinde oluşan değişimler, su ürünlerinin farklı şekillerde değerlendirilmesi, su ürünlerinin muhafazasına yönelik uygulamalara ilişkin konulara değinilecektir.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
 
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
60
Uzmanlık/Alan Dersi
40
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:28.03.2024 10:50:00)
DK1
Su ürünleri etin bileşenlerini tanıma ve öğrenme
DK2
Su ürünlerinde protein, yağ, mineral, vitamin, mineral oranlarını öğrenme.
taze-bayat balık ayırt etme ve özelliklerini öğrenme
DK3
Su ürünleri işleme teknikleri ve yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olabilme
DK4
Su ürünleri kalite ve güvenliğini koruma üzerine teknolojileri ve özelliklerini öğrenme
DK5
Su ürünleri işleme teknolojileri ve özelliklerini öğrenme