of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 18:42:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-7302
Deniz Balıkları Yetiştiriciliği
2,0
0,0
2,0
3,0
4,0
6. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof.Dr.Nalan Özgür Yiğit
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içerisinde
İş Telefonu
0 246 214 6400
Dersin Amacı
Deniz balıkları yetiştiriciliğinin amacı ve yetiştiricilik ilkeleri; Canlının biyolojik özellikleri ve gelişim evrelerine göre çevresel istekleri; Ekolojik ve ekonomik yetiştiricilik dengesinin kurulması, Kültürü yapılan ve alternatif türlerin yetiştiricilik uygulamaları, Doğal dengenin korunması ve çevre kirliliği risklerinin azaltılması
Dersin İçeriği
Yetiştiriciliği yapılan deniz balıklarının biyolojik özellikleri, yetiştiriciliği yapılan balıkların çevresel istekleri ve yetiştirme teknikleri
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
 
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
60
Uzmanlık/Alan Dersi
40
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:15.04.2024 12:12:00)
DK1
Levrek ve çipura balıklarında yavru yetiştiriciliğinin öğrenilmesi
DK2
Levrek ve çipura balıklarının porsiyonluk hale getirilmesinin öğrenilmesi
DK3
Yetiştiriciliği yapılan diğer deniz balıklarının yetiştiriciliğinin öğrenilmesi
DK4
Deniz balığı yetişticiliğinde kullanılan sistemler hakkında bilgilerin öğrenilmesi
DK5
Kafeslerde deniz balığı yetişticiliğinin öğrenilmesi