of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:05.03.2024 14:09:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-7259
Yetiştiriciliğin Temel Prensipleri
2,0
0,0
0,0
2,0
3,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Prof. Dr. Hüseyin Sevgili
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içinde
İş Telefonu
246 214 6400
Dersin Amacı
Verilen teorik bilgilerle su ürünleri yetiştiriciliği konusunda temel kazandırma ve özellikle yetiştiriciliğe yönelik meslek dersleri için alt yapı oluşturma
Dersin İçeriği
İçsu ve denizlerdeki üretim alanlarında su ürünleri yetiştiriciliği yapabilmek için gerekli yasal, teknik ve biyolojik esasları öğretmek
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
30
Destek Dersi
40
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:19.01.2024 11:26:00)
DK1
Balık yetiştiriciliğinde ekonomik koşullarda birim alandan en yüksek verimi elde edebilmek amacıyla ileri düzeyde mekanizasyon ve teknolojiden yararlanabilmeli
DK2
Yetiştirilen başlıca türlerin üretim tekniklerini anlamak
DK3
Yetiştiricilikte önemli olan biyotik ve abiyotik faktörlerin öğrenilmesi
DK4
Yetiştiricilikte kullanılan başlıca canlı yemlerin öğrenilmesi
DK5
Temel balık besleme prensiplerinin anlaşılması