of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.03.2024 14:19:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-7256
Entegre Yetiştiricilik
2,0
0,0
0,0
2,0
3,0
4. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Doç.Dr.Öznur ÖZİL
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içerisinde
İş Telefonu
0 246 214 6400
Dersin Amacı
Bu ders, balık yetiştiriciliğinde farklı tür canlıların
birlikte üretiminin yapılmasını sağlayarak, ekonomiklik
ve sürdürülebilirlik anlayışlarını birleştirmeyi
amaçlamaktadır.
Dersin İçeriği
Kültüre alınan su ürünlerinin biyolojisi,polikültürdeki
kullanımı, entegre balık yetiştirmenin planlanması,farklı
türlerin birlikte yetiştiricilik ilkeleri ve örnekleri
üzerinde durulacaktır.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
50
Destek Dersi
50
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:27.03.2024 10:17:00)
DK1
Su ürünleri yetiştiriciliğinde sürdürülebilir üretimin önemini kavrama
DK2
Su ürünleri yetiştiriciliğinin çevreye etkisini inceleme
DK3
Çevreye uyumlu Su ürünleri yetiştiriciliği uygulamalarını öğrenme
DK4
Farklı su ürünleri türlerinin bir arada yetiştiriciliğinin avantajlarını öğrenme
DK5
Su ürünleri yetiştiriciliğinde yeni yetiştiricilik sistemlerinin öğrenilmesi