of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:06.03.2024 14:07:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-7208
Hijyen ve Sanitasyon
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
4. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof. Dr. Levent İZCİ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içerisinde
İş Telefonu
0 246 214 6400
Dersin Amacı
Bu dersin amacı su ürünleri tesislerinde ve balıkçı gemilerinde güvenilir ve sağlıklı üretim yapılmasını sağlamaktır.
Dersin İçeriği
Hijyen ve sanitasyon uygulamaları,kullanılan ekipmanların hijyen ve sanitasyon açısından önemi, kontaminasyon kaynakları, kullanılan su ve özellikleri, dezenfeksiyon ve temizlik uygulamaları, su ürünleri kaynaklı sağlık riskleri konularına ilişkin bilgi verilecektir.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
80
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:06.03.2024 15:03:00)
DK1
"Hijyen ve Sanitasyon" terimleri ve üretim açısından öneminin kavranması
DK2
Kullanılan malzeme ve ekipmanların öneminin anlaşılması
DK3
Kullanım suyu ve özelliklerinin kavranması
DK4
Dezenfeksiyon ve dezenfektanların özelliklerinin anlaşılması
DK5
Kontaminasyon kaynaklarını belirleme ve gerekli önlemleri alabilme becerisi