| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 14:09:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | SUM-7206 | Su Kalitesi | 2,0 | 0,0 | 2,0 | 3,0 | 4,0 | 4. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Prof. Dr. Osman ÇETİNKAYA | Dersin Yardımcıları | Öğr. Gör. Dr. Ufuk Gürkan YILDIRIM Arş. Gör. Mustafa AKIN | Ofis Yeri | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi | E-Posta | esuf@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Mesai saatleri içerisinde
| İş Telefonu | 0 246 214 6400 | Dersin Amacı | Su ürünleri Mühendisliği eğitimi alan öğrencilere temel su kalitesi parametrelerinin ve analizlerinin öğretilmesi, elde edilen sonuçların balıkçılık, yetiştiricilik ve su kaynaklarını korunması amacıyla yorumlanması, su kalitesinin yönetimi ve ıslahını öğretmek. | Dersin İçeriği | Su kalitesinim Amaç kapsamı, Su kalitesini Oluşturan ve Değiştiren Faktörler, Su kalitesi kriterleri ve Sucul hayat için değerlerndirilmesi: Fiziksel Su kalitesi kriterleri, Kşmyasal su kalitesi kriterleri, Biyolojik SuKalitesi kriterleri, Su Kalitesi Standartları, Balık yetiştirciliğinde S Kalitesi, Su kaitesini Korunması ve Yönetimi | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 80 | Uzmanlık/Alan Dersi | 20 | Destek Dersi | 50 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:26.03.2024 14:36:00) | | Suyun ve su kalitesinin avcılık yetiştiricilik ve işleme alanındaki önemini öğrenme; | | Su kalitesini oluşturan ve değiştiren çevresel faktörleri öğrenme; | | Suyun fiziksel ve kimyasal ve biyolojik özellikleri ile bu özelliklerini, su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği bakımından önemini kavrayabilme; | | Su kalitesi ölçüm ve analizlerini yapabilme ve yorumlayabilme yeteneği kazanma; | | Su Kalitesi izleme çalışmaları planlayabilme ve izleme uygulamaları yapabilme | | Su kalitesi yönetimini sağlayabilme, kalitenin korunması ve iyileştirilmesini, gerekli teknik donanımı kullanabilme |
|
| | | |
|
|
| |