| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:13.11.2023 12:35:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | GIT-3205 | Gıda Katkı Maddeleri | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 3,0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi EMİNE AŞIK CANBAZ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | ŞARKİKARAAĞAÇ MYO | E-Posta | emineasik@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Gıdaların işlenmesi veya depolaması esnasında kullanılan katkı maddelerini, fonksiyonlarını, kullanım koşularını, uygulama alanlarını öğrenmek. | Dersin İçeriği | Gıda katkı maddesinin tanımı, kullanım koşuları, farklı fonksiyonlara sahip gıda katkı maddeleri. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 40 | Uzmanlık/Alan Dersi | 30 | Destek Dersi | 10 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 10 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 10 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:07.11.2023 02:05:00) | | Gıda katkı maddelerini sınıflandırmak, Gıda katkı maddelerinin özelliklerini,etki mekanizmalarını ve kullanım alanlarını ana hatlarıyla belirtmek | | Gıda katkı maddelerini tanımayı ve kullanım amaçlarını bilmek | | Bir maddenin gıda katkısı olabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerektiğini bilmek | | Gıda katkı maddelerinin kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken hususları bilmek | | Gıda katkı maddelerinin sınıflandırılmasını bilmek | | Gıda katkı maddelerinin özelliklerini,etki mekanizmalarını ve kullanım alanlarını ana hatlarıyla bilmek |
|
| | | |
|
|
| |