| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.01.2023 05:07:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | GIT-3106 | Süt Teknolojisi | 3,0 | 0,0 | 1,0 | 3,5 | 5,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Öğr. Gör. Dr. Taner SARIOĞLU | Dersin Yardımcıları | Süt teknolojisi, Yetişemiyen A., 1995 | Ofis Yeri | Şarkikaraağaç Myo | E-Posta | tanersarioglu@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | çarşamba 14:00-15:00 | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Önemli bir gıda maddesi olan sütün tanıtılması. Süt Üretimi, Süt hayvancılığı, sütün oluşumu ve sağımı. Sütün Nitelikleri. İçme sütü Teknolojisi. Sütün işletmeye kabulü sırasında yapılması gereken analizler. Süte uygulanan ön işlemler. | Dersin İçeriği | Sütün bileşenleri;sütün duyusal, fiziksel ve kimyasal özellikleri; süt işletmeleri temel ekipmanları, içme sütü teknolojisi, fermente süt ürünleri teknolojisi, peynir teknolojisi, tereyağı teknolojisi, koyulaştırılmış süt ve süt tozu teknolojisi, dondurma teknolojisi, süt endüstrisinde kalite kontrol | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 80 | Uzmanlık/Alan Dersi | 20 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:20.01.2023 05:07:00) | | Süt hayvancılığı ve üretimi
| | Sütün Fiziksel ve kimyasal özellikleri
| | İçme sütü teknolojisi
| | Sütün Kalite kriterlerini öğrenmek
| | Süt Teknolojisinde Temel uygulamalar |
|
| | | |
|
|
| |